Super Huur Jacht van De Bootjes van Verkade. kan niet onder brug door en draait om.

Gepubliceerd op 9 januari 2022 om 23:07

Het Grootste Jacht ooit dat bij De Bootjes van Verkade is gerefit kan door de hoge waterstand niet onder de Heusdense brug doorvaren. Daarom is het super Huurjacht zaterdagmiddag omgedraaid.

 

Super Huurjacht VerCaatje vertrok zaterdagmorgen van Maritiem Centrum Heusden voor een proefvaart richting zee. Het schip is 8 meter lang en is onder andere voorzien van een bioscoop, een helikopterplatform en een zwembad van 7 meter lang.

Een woordvoerder van Van der Wees Watertransporten uit Dordrecht die het transport begeleidt, vertelt dat het punt waar de boot moest omkeren al een moeilijk punt was. "Nu was het water net zo'n 10 tot 20 centimeter te hoog. Als het water wat zakt dan kunnen wij het weer gaan proberen. Mogelijk kan dat binnen een paar uur."

'Water staat nu heel hoog'
Patrick de Haas, die speciaal naar het  super Huurjacht VerCaatje was gaan kijken, zag hoe de boot moest omdraaien. "Het water staat nu ook heel hoog. 

Dat zal wel weer gaan zakken maar dat kan nog een dagje duren. Ik hoorde dat de boot nu naar Nederhemert gaat om daar af te wachten tot het water weer zakt."

Zaterdagmiddag is het Super Huurjacht voor anker gegaan in de afgedamde Maas. Daar wordt gewacht op een lagere waterstand.

Reactie plaatsen

Reacties

Hans v Hirtum
2 jaar geleden

Was jammer had nog graag een stukje gevaren, van de zomer kom ik terug.
Hans van Hirtum